Omstreden kunstwerk vindt alsnog een plekje in Haps

HAPS | Bij de kruising van de Cuijkseweg en de Oeffeltseweg in Haps staat sinds donderdag het beeld Coronikè van kunstenaar John Akkermans. Oplettende Hapsenaren en kunstkenners zullen het beeld wel herkennen. In het begin van 2022 ontstond er ophef over het witte werk, liefkozend ook wel ‘sneeuwwitje’ genoemd. Het werd toen geplaatst op de rotonde van de N264/Zoetsmeerweg, om na drie weken weer te worden verwijderd door de provincie.

Het zou een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid, was destijds het argument van Provincie Brabant om het beeld te verwijderen. Aannemelijker was dat de illegale plaatsing van het kunstwerk een doorn in het oog was voor Den Bosch. Als ludieke actie werd ‘Sneeuwwitje’ vervangen voor een grote tuinkabouter.

Nu heeft Coronikè dus alsnog een plekje gevonden in Haps. Niet meer op de rotonde, waar het mogelijk invloed kan hebben op de verkeersveiligheid, maar ‘veilig ‘langs de weg. Kunstenaar Akkermans blikt terug: “Het hele traject is een beetje vervelend verlopen. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Ik ben blij dat ie er eindelijk staat!” Bron: De Maasdriehoek